5 Haziran 2011 Pazar

Hadi Yazalım ...

Hadi biraz yazı yazalımm...
Baya oldu yazı yazmayalı garip ergen çocuklar gibi buara çok sıkılıyorum lan herşeyden ,o yüzden sanırım bu uzak kalma durumları:)
Neyse pazar gazetelerine bitiyorum,pazar günlerine bitiyorum hatta lan .Bütün şehir tatilde hissettiriyor kendini sezsiz sakin kimse biyere yetişmiyor ,insanlar pozitif ulan!!!
Asıl meseleye gelim herkes bu pazar keyfini yeniden keşfetmiş olacak ki ,gazetelerde pazar eklerini genişletti ,hürriyet pazar da bugün yeme içme ile ilgili acayip bol yazı gordum .Hoşuma gitti doğrusu ,
İlk haber molekuler gastronomiyi inceleyen sorgulayan bir kitap ,amerikalı bir kodamanın 6 cilt halinde bastırdığı ve sadece internetten satılan 600 küsür dolarlık bir kitap ,merak uyandıran bişeye benziyor.
Civan er ,changa nın yıllardır şefliğini yapan isim onun yazısının dipnotu keyifliydi safranlı pişmaniye artık sadece otobüs duraklarında filan olduığunu hatırlattı ,oyle sanırım .
Ve en ilginç haber Mehmet gürs'ün röportajı ,
Mehmet Yaşin yapmış soyleşiyi ,güzel sormuş en onemlısı alaylı ,okullu aşçılar umrumda değil kimin ne olduğu da soyle bi cevap var Gürs'ten
''sadece okullu aşçıların olduğu bir mutfak düşünemiyorum'' boyle bi geçmiş yazının içinde , alınmadım kesinlikle kimse alınmaz ama bu güvensizlik !!! soru işareti yaratır abicim neden güvenemezsin ki biz mimolett e sadece okullu aşçılardık hala oyleler sonuç ulkenin kaydadeger gastronomik restoranlarından biri :)

1 yorum: