Standartın ikinci çıkış kapısı.İşte tam olarak bu.
Şef kendisi mutfakta olmadığı zamanlarda en az kendi işi çıkartırmış gibi standartların aynı olması demek ikinci şef.
Asıl şefin içinin rahat olması demek .Antony bourdain nın kitabında yazdığı gibi sağ kolu demek .(buaralar çok fazla ornekler buluyorum sanki o kitapta defalarca okuyorum sanki amerikayı tekrar keşfeder gibi)
Şu sıra bunu daha iyi anlıyorum bir kaç haftadır gozlemlediğim şeflerlerin birçoğunun ikinci şefi yıllardır beraber yemek yaptıkları insanlar her meslekte oyledir dimi? evet oyle diyorsunuz .Elbette oyle ama kaliteli mutfakta bu standart bu guven seneleri istiyor.
Gordon Ramsey iki yıl çalışmadığı bir şefe mutfağını emanet etmiyor sorumluluk vermiyor.
İşte çelişki burda başlıyor bizde okul bitirmiş stajlarla edinilmiş meslek tecrubesiyle istenen pozisyonlar hayalperestiliği yaşatıyor.
Hiç bir şef mutfağını ozenle oluşturduğu monusunun malzemelerini tanımadığı beraber yemek pişirmediği bir şefe teslim etmiyor.
Daha fazla uzatmadan herhangi bir yerde çalışırken guven verin sorumluluk alın standartları uygulayın güven kazanın ..
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder