3 Haziran 2014 Salı

Alancha Kafası

Hoşgeldim ,
Kaldığımız yerden devam  .Gelişmeler olsa da hayatımda , eskisi gibi yazamaz oldum . Heyecan veren bişiler oldukça daha çok yazıyorum sanırım yine o zamanlardan biri .
Alancha dan bahsedeyim biraz sonra takip ettiğimiz restoranların dedikoduları ile devam edelim .Alancha da  keyifli  mutfaklar yaptık yeni bitanesi barfood bir diğeri chefs table .
Barfood 15 kişilik bir u tezgahin ortasında bir mutfak 4 şeften oluşacak bir ekip ve 9 yemeklik bir menu ile servis verecek . bi şef için çalışması en keyifli ortamlardan biri gibi gözüküyor şuan .ilk misafiride çok özel bir misafirdi çok da keyif aldık ikimizde .
Chef table , alancha da kışın kapalı alanda restoran bölümü olarak kullandığımız alanı snacks ve pastry mutfağı olarak hazırladık ve etrafına bikaç masa ekledik ve mutfağın  action ı sırasında misafirler işin baya içinde olup izleyebiliyor.
alancha akvaryum mutfağıda  aynı sistemine devam ediyor. mumkun olduğunca kendini tekrar etmeden .

Yeni kitaplardan bahsetmek istiyorum Christian Pulgisi nin kitabı yani restaurant Relae nin kitabı çıktı buara .
Tabi buyuk abi Ferran nın yeni kitabı yeni bir modernist cuisene kafasında bişi çok iyi araştırdığım kadarıyla . ha bide bullipedia nın anladığım kadarıyla her ülkeden birer temsilci ile o ülkeden alacakları bilgi teknik ve malzemeleri kendi standartlarında değerlendirecekler .
Türkiye den de bir temsilci oldu Gastsonomika hareketinin öncüsü Semi hakim tebrikler Semi .Bunlar guzel şeyler .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder