11 Nisan 2010 Pazar

staj...

profesyonel iş hayatına ilk adım.Sorumluluğun genç yaşta üzerinize
yuklendiği değerlendirilmeye eğlenmeye en musait yaşlarda, zamanlarda çalışma demek staj ...
Seçme şansınımızın kısıtlı olduğu gerçek bir zaman hazinesi.Bu donemi değerlendirmek için staj yapmak için doğru seçim yapmanın ne kadar onemlı olduğunu iş başvurlarında şef olduğumuzda eleman alımlarında dikkate alacağınız kriterlerin içinde sayılacak onemli bir kriter.
Stajınızı en iyi şekilde değerlendirmek birşeyler oğrenmek için o yaşta goz onunde bulundurduğumuz o kadar çok kriter var ki .Bunların içinde arkadaşlardan ,aileden, kalıcak yer faktorunden tutunda diğer stajerlerin nerelerden geldiğine varana dek...
Bunların ne kadarı bizim için ,ayrıca işletmeci için onemlı tartışmak gerek .ornegın uzakta olmak staj yeri seçerken eğer bunu seçmek elinizdeyse ve eğer sizin idealinizdeki şef veya işletme size ne kadar uzak olursa olsun umrunuz da olmasın bunlar .
Ailenizde arkadaşlarınızdan uzakta olmak size sadece belli şeyler kaybettirir gençliğinizden eğlenerek geçireceğiniz vakitten birkaç saat alır sadece, ancak uzakta çalışıp oğrendiğiniz , oğrendiğimiz herşey geleceğinize yatırımdır korkmayın geleceğinize yatırım yapın!!
Peki biz bu fedakarlıkları yaparken işletmeci açısından biz siz stajerler nerde mutfakta...Nerde mi ucuz iş gücü statüsünde evet oyle çok zamandır oyle bunu değiştirmek bilgimizi arttırmak için neler yapmanız gerekiyor.Benım bunları size soylemem de bi mana yok eğer siz oğrenmek için ordaysanız siz gorevenizi yapın!! oğrenin bir istasyonda size verilen gorevi bir zaman sonra en iyi şekilde yerine getirebiliyorsanız daha fazlasını isteyin ne kadar yorulsanız sınırlarınız zorlasınızda daha fazlasını isteyin farklı bir istasyon isteyin o yaşta sınırlarınızı zorlamazsanız bidaha hiç denemeyin!!!
butun mutfağı oğrenip üsteninden gelin gorevden korkmayın kafanızda planlayın kafanızda ki planlarınızı not tutun ama oğrenebildiğiniz kadar çok şey ogrenin .
Hata yapmaktan korkmayın fırça yemekten korkmayın dunyanın en çok michelin yıldızı alan şefi dahi zamanında çalışan olarak hergun fırça yerken siz fırça yemekten korkmayın.
Kendi mutfağınızın şefi olduğunuzda da gerektiği yerde fırçanızı atın mutfağın harikalar diyarı değil ''adult location''olduğunu gosterin ancak oğretmeniz gerektiğinide oğretin gosterin bilginiz paylaşın komi değil şef yetiştirin ....!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder