14 Nisan 2010 Çarşamba

Türkiye nin Mutfağı

Vizyonunabakış açısı katmak için ülkeye hiçbir şef adım atmıyor.Sert oldu biraz değil mi. Evet ama inanın biz kendimiz yazıp kendimiz oynadığımız bir senaryoda rolleri paylaştırıyoruz .Restoranlara zincir otellere bi goz atarsanız aynı pencereden bakma imkanı buluruz hiçbirinin başında en tepesinde yurtdışında okumamış o dışardaki restoranlarda en azından birkaç ayını geçirmemiş şef yok aralarında.Ee kimi suçlayacağız yani,o zincirde o kadar uzun ki buraya sığmaz.
Ülke mutfağının hazinesini keşfeden biri çıkacak ve bizde vay be diyeceğiz .
Aynı hani şu amcaların dediği gibi 'vay be gavur yapmış '' işte aynen oyle diyeceğiz zira yurtdışında okumuş çalışmış şefler buraya geldiklerinde de o dışarda uyguladıkları pişirme tekniklerini,araç gereçleri burda ha diyince temin edemiyorlar ve geldiklerinde de sistemin bir parçası olup evveli nasılsa sonrası da oyle olsun diyiverip devam ediyorlar yollarına.
İşte bu yuzden keşfeden biri olacak ve o kişi Turk olmayacak.
Bunların farkında olmak yeterliyken şimdilik.farkında olarak plan yapmak uzun vadede geleceği şekillendirmek en doğrusu olacak bizim için ve o planlara Ülke mutfağını bir kaç basamak yukarı taşımak için yurtdışı şart ve vizyon sahibi olmak şart .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder