6 Ağustos 2010 Cuma

Yemeği bilmek...sorgulamak

Geçtiğimiz gün ekip olarak akşam servisi öncesi kaçamak yaptık hepberaber uykuluk için sütlüce'ye gittik deneyimin yanında güzelde bir motivasyon oldu butun ekip için sohbet havasında herkesin yemek ,gastronomi konuşmaktan sıkılmadığı bir yemek masası .
Aslında bahsetmek istediğim çok başka bir konu herhangi bir yemek yazarı,yemek severler veya sadece midesinin doldurmak için masaya oturan insanlar .Birilerini zan altında bırakmak için hangi yetkiye sahiptir başka birisinin dediği gibi '' yemediği yemekler ,izlemediği filmler '' için kim kimi zan altında bırakabilir bazen inanın çok komik ve sığ geliyor bazı yaklaşımlar güzel bir ornek benım doğduğum yerde yapılan çok basit bana gore muthiş lezzetli haşlanmış taze fıstık ve onunla yapılan zeytinyağlı yer fıstığını eminim birçoğunuz bilmiyorsunuz halbuki kıyı akdenizin birçok bölgesinde mevsiminde haftanın üçgünü yapılan yerel bir sohbet çerezi hafif rahat bir akşam yemeği.
Nasıl bilmiyorsunuz!! Bilmeyeceksiniz tabi ki benım evimde köyümde pişen yemeği gayet normal bilmeyeceksiniz benım burda yapmam gereken neden size benım bildiğim güzel olan şeyi size tatdırmadığımı anlatmadığı düşünmem olmalıdır sizi yargılamak olmamalıdır !!!

1 yorum: