16 Ekim 2011 Pazar

Yes chef...

''Guys!!! chef here ''
Alex  mutfakta oldugu zaman kulaktan kulaga fısıldanan kelimeler .İnanılmaz bi sistem kesinlikle Türkiye'de hiçbir restoranda olmayan bir sistemden bahsediyorum.
Dalve e Gito yu anlatacağım ...Delicesine !!!
60 kişi çalışıyor restoranda inanabiliyormusunuz 60 kişi 30 servis 30 mutfak ...
Ve 30 mutfak diyip geçiverdiğim adamlar soyle
4 yıl elbulli de çalıştıktan sonra stajer olarak başlayan italyan gibi ve adam otuz küsür yaşında...
İtalya da şu ünlü gölün yanında ki iki yıldızlı restoran da chef de partie olarak çalışıp dalva da stajer olarak çalışan personel ....
Bu hikayeler boyle uzayıp gidiyor .Dalva e Gito Alex Atala'nın brasseria si gibi ama inanılmaz bir detay var tabakta, yirmi çeşit malzeme olsun da detay olsundan bahsetmiyorum .
Her yemeğin ardından inanılmaz bir emek ve zaman var ve tabi ki bu da yemeğinize yansıyor ...Tabak onunuze gelip ilk lokmayı aldığınız zaman ikincide hiç şuphe etmiyorsunuz ...tuz veya başka birşey hiç ama hiçbirşey kii benı biraz tanıyanlar bilir tuz manyaklığımı .
Ve en cok hosuma giden sey sanırım ...
Bununla birlikte o yemeklerin  mutfaktaki sistemi inanılmaz ,,,
'' yess chef''!!!
Saçma sapan kişisel egolardan değil  '' yes chef'' tavrının hoşuma gitmesi .
Öyle bi saçmalığım olmadığınıda tahmın edersiniz sanırım biraz okuduysanız blogu ...
Bu başka bi durum sadece  şef soyluyor ve sadece karşısındakinin  anladığından emın oluyor mutfakta.Gereksiz muhabetler, şakalar,disiplinsizlikler donmuyor  .
Ve yazmıştım ya en başta Alex mutfakta olduğu zaman kimse ama kimse konuşmuyor işte bahsettiğim şey Alex mutfakta yokken biraz daha tabak çanak mutfak sesi o varken sadece ''yes chef ''!!!

Ve Dalve e gito bugun oglen servisinde yüzyirmi kişiye servis verdi , bugün pazar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder