28 Ekim 2012 Pazar

Noma-1

Sadece yemek yapmak degil bu restoran .
Kuzey mutfgi uzerine kurulmus bir proje resmen.
Her cumartesi o ulkeden olan veya olmayan sefler , kendi fikirleri uzerinden , iskandinav malzemeleriyle yemekler yapiyor .
Rene Redzepi ulkesini deli gibi seven bir adam . Ve ulkesini seven bir adamin, kendi  kulturunun mutfagini dunyaya sevdirebilecegine soyluyor .
Bicak kullanilmayan bir mutfaklari var , bu naturalist inanclarini tamamlamanin bir parcasi .
Haftada 2 gun yeni urunler geliyor , dagdan , ormanda .
Rene Redzepi  haftanin 5 gunu  test kitchen da bu malzemelerle .
Ve inanilmaz organize bir sistemleri var .
Tum bunlar tabi ki basariyi getiriyor .
Bunun yaninda burda bircok restoranda noma nin baslattigi trend e devam ediyor .
Danimarka  bocuse d'or da dunyanin en iyi sefligini kazanmis , bir sansa daha sahip.
 Gerenium adli bir restoran bi goz atarsaniz  noma dan esintileri farkedersiniz .
İskandinav mutfagi molekuler gastronomi gibi bir trend , ancak bu trendi olabildigine uzun yasatmak icin cok saglam altyapiya sahip bir proje noma .

6 yorum:

  1. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  2. Çok iyi gerçekten.Projelerinin ardında devlet desteğide varmış sanırım,duyduğum kadarıyla...

    YanıtlaSil
  3. Beni cok sevindiren haberi, Murat Bozok un cadde deki yazisindan ogrendim. Insallah nomada kalici olur kariyerine bambaska bir yon verirsin. Turk seflerin, turk gastronomisini hak ettigi yerlere tasimasi icin cok calismasi ve boyle ornek basarilara imza atmasi gerekli. Cani gonulden kutluyor, basarilarinin devamini diliyorum.

    YanıtlaSil
  4. Cok tesekkurler guzel dilekler icin , cok tesekkurler

    YanıtlaSil
  5. Ben de bir gastronomi ve mutfak sanatları öğrencisi olarak sizi tüm samimiyetimle tebrik etmek istiyorum.Hakikaten siz çoğu kişinin farkında olmadığı başarı gösterdiniz,sağlıcakla kalınız.

    YanıtlaSil
  6. Tesekkurler ufuk ,
    Buarada gikce evet hemen bikac adim ilerisinde , nordic food lab , var belirli ginler beraber calisiyorlar .

    YanıtlaSil