4 Kasım 2012 Pazar

Copenhagen

İse ara verip hayattan bahsedelim biraz.
Kopenhag , ilk geldigim gun bana ankara gibi geldi yanilmamisim dogrusu hafta ici sokaklar sakin devlet memuru havasi var sokaklarda .
Cuma cumartesi ,geceleri bizim istiklal caddesi fln gibi olmasa da sarhos parti genclerinin sallanarak yurudukleri bikac sokak var , oralarda biraz enerjiyi hissediyorsunuz.
Onun disinda hafta ici gecenin korunde eve donerken en merkezden gecseniz bile insan yok, ses yok,hayat yok hic bise , istanbul da gurultunun , krgasanin o kadar bagimlisi olmusken garip geliyor insana.
Tabi bunda havaninda etkisi var bi omur gececek bi sehir degil kesinlikle hergun kapali hava , bir akdeniz cocugu olarak ,Gunesin , hayatin , keyfin , mutlulugun , askin , herseyin tamamlayicisi oldugunu soyleyebilirim , gunesin . 
Zira 2 haftadir3 defagunes gordum .
Para  !
Paralari bizde degersiz 1 kron 30 krus fln , ancak hayat cok pahali , su bir ltlerik 13 kron fln en basit ornek gerci burda insanlarin ne kadar kazandiginida bilmiyorum ya daha , hayat pahali sonuc olarak .
Bide bisiklet heralde kopenhag in havasindan sonra bahsedilecek.  En can skci sey , sbahin besinde hava 2 dereceyken ben bisikletle gitmek zorunda o oldugum icin bisikletle giderken arbasi olanda bisikletle gidiyor , cokmu keyfine duskun biriyim bilmiyorum ama , hava 2 derece arkadas binsene arabana sicak sicak !
En akilda kalanlar bunlar kopenhag dan bikac haftada .
Son bikac sey bi video ilki rene redzepi ninde icinde bulundugu bi video
Noma nin mutfainda bundan 6 seneoncenin video gormenizi istedigim sey hicbir restoranbir Laboratuar gibi acilmiyor hepsizamanla oluyor bunlarin onemli olan kazanci dogru sekilde mutfagageri dondurmek sanirim .
http://m.youtube.com/watch?v=en9buNpMMV0

Son bisey daha bi kucuk guzel haber benimle ilgili bir yazi , tesekkurler Murat sef .
http://cadde.milliyet.com.tr/2012/11/03/YazarDetay/1621115/mersin-den-noma-ya-bir-sefin-seruveni

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder