27 Aralık 2012 Perşembe

Deneyim ,Donus ,özet,Sakinlik

Bir deneyim bitti ,kolay oldugunu soylemek zor .
Zor oldugundan sıkayet etmek de ayıp !zira bir hayat deneyimiydi ,sadece yemekle ozdesleşen bir  deneyim  degil .
Simdi asıl iş bu deneyimi ve bu deneyimin bana gosterdıgı sıstemı dogru sekilde burada uygulamak ve sureklılıgını saglamak .
İşte o zaman bir anlamı olacak bu deneyimin.
Yemek yapmak işin kolay kısmı ,yaratıcılıkta! sistem bu deneyimin ozeti, o ilk saydıklarım işin kemikleri ise sistemde içinde ki ilik desem yeridir.
Türkiye'de seflerde ozellıkle genc seflerde ,yemek yapma ve , yaratıcılık kısmı mevcutken tek eksik sey sistem ben dahil .Yani gercek restorancılık sistemi .
İşte tam burda , baska bir halka ekleniyor zincire .Sistemde tamamlayıcı etken yuzde elli sef ise, yuzde elli yatırım .
Yani sistem sefin deneyimleri ve aynı sefin (veyapatronun), o işin mutfak kısmına yaptıgı yatırımla ilgili işin kalitesinin surekliligini belirliyor.
Ne kadar gercekci (ve kalıcı) yatırım ,o kadar hatasız bir sisteme ve sureklilige  yakın olmak .
peki bu sistem dedigim halt ne mi :
misafir ,
rezervasyon,
kagıt ,kagıt,kagıt,
disiplin,
malzeme,
malzeme gercekciliği,sureklliliği,
kaliteli stoklama,
stajer,
personel,
yaratıcılık ,
lezzet,
.....
biraz sakinlik sonra tekrar ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder