17 Aralık 2012 Pazartesi

Nordıc cuısıne , toprakaltı

Once bıraz chrıstıan pulgı nın restoranlarından bahsedeyım . 2 yıl once suan kı relae nın tam karsı sokagında kucuk bır sarap kavı ve sadece take a way olarak acılmıs . Tam bır yıl ıcınde yanındakı uc dukkanıda kıralayarak suankı manfred ın seklını almıs .(guzel para kazanmıs yanı ) o aynı donemde hemen karsısında relae yı acmıs .sadece aksam servısı gecede 50-60 kuver yapan bıyer relae .ıkı restoranda acık oldugu hergun dolu .
Son 8 aydır da test kıtchenları faalıyet halındeymıs.
Restoran acma fıkrıne sahıp sefler ıcın umut verıcı bır hıkaye dımı .
Iskandınav mutfagından bahsedersek sınırlı zamandakı deneyımım ıcınde.
Relae ve onun kucuk tapas restoranın manfred den sonra nordıc cuısının sankı fızıbılıtesı soyle gıbı ,
pancar (ama onlarca cesıt ) salsıfy ,kuzu kulagı , havuc , tere (yıne onlarca cesıt), ordek ( hayatımda yedıgım en guzel ordektı)

Cok cok fazla toprakaltı malzeme ,tabı bu toprakaltında  kıs mevsımı etkısı var ama eskı menulerıne bakınca da durum degısmıyor .
Az malzeme cok teknık .
Zıra beetroot tan relae de ve noma da onlarca farklı teknıkten tabaklar cıkmıs ortaya .
Yanı anlıcagınız bı dunya toprakaltı malzeme tabı bunların yanında delıcesıne denız urunlerı .
Teknıkde de bırcok sey smoke  ve kurutmadan gecıyor .
Relae de 4 course menude mutlaka her tabakta bırtane kurutulmus malzeme var .
Bu kadar urunle dunyanın gozdesı olmak kolay ıs degıl .
Relae nın yemek kıtabınada baslamıslar sureklı ılerleyen bır durusları var lafın kısası .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder