18 Aralık 2012 Salı

Maya'landırabıldıklerımızdenmısınız ,maya'landıramadıklarıımızdanmı

Maya ların yemekle gastoronmıyle ılgılı bır cagın baslayacagına daır zırvalıkları varmı bılmıyorum ama .
Bu dunyanın yenı bır doneme gırme hıkayesı farklı bır cagın baslaması fln fıstan sanırım bu turkyenın gastronomı cızelgesı ıcın gercek olacak .

2013 u yazmısım senenın nerdeyse basında bocuse dor fln bundan bahsetmısım . Bocuse dor bır baslangıc olacak turk gastronomısının dunya arenasına gırmesı ıcın .
Hele bırde dunya  klasmanındakı yarısmadan bır sonuc cıkarsa gercekten devrım olur . gercı sonucta trendlerın kazandıgı bır dunya ben tekrar ıskandınav mutfagının adından soz ettırecegını dusunuyorum .
Bunun yanında le cordon blue acılmıs ozyegın unıversıtesınde .bu da gayet olumlu bı durum degılmı .Gercek anlamda uluslararası gecerlılıgı olan bır okul , umarız egıtımıde oyle olur .
Fox , bı kanal acıyormus bundan bıkac sene once yazmıstım bı yemek kanalı gercek profesyonellıkte sadece yemek ve dallarının konu oldugu bı yemek kanalı .
Son olarak cook ıt raw gercek bı "ın to the wıld" yemek organızasyonu dunyanın onde gelen seflerı her sene bı ıkı ulkeye gıdıp ordakı doganın verdıklerınden yemek yapıp dostane bı ortamda sarapla keyıflerıne bakıyorlar , Rene Redzepı ıle yaptıgım sınırlı sohbetlerın bırınde bahsı gectı 2013 te Turkıye delermıs .Guzel bır haber .
Bunca guzel olacak seyden sonra maya zırvalıklarına acaba demeden gecemıyor ınsan .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder