20 Mart 2014 Perşembe

Dünya Michelin Haftası kutlu olsun

Tüm avrupa yayınlanan liste böyle bir hava yarattı .Biçok büyük abiler yerinde sayarken çok şaşırtan genç restoranlar yıldız aldı.
Burnumuzun dibinde atina da yer alan funky gourmet 2 yıldız  aldı,hatırladığım kadarıyla bir yıldızı vardı
 Atina dan bir restoran daha var tek yıldızı olan .
Ve tüm bunların dışında kuzey!!! iskandinav mutfağı sadece altı aylık restoran ''studio '' ilk yıldızını aldı gerçekten tebrik etmek gerek en şaşırtıcı detay bu ordan .
''studio'',''noma'',radio''  ''studio'' ismini hatırlamadığım bikaç restoranın daha sahibi sevgili ''claus meyer '' studio nun chef&;owner ı Torsten Vildgaard a restoranı açarken  '' artık senin zamanın '' diyerek güvenini ve desteğini göstermiş .Noma nın pabucunun dama atıldığının göstergesi sanırım bu.
Aldığım bikaç duyumda satmaya çalıştığı noma yı.
Claus Meyer eski şef, yeni yetenek avcısı bana danimarka nın Restoran Dünyasının Erol Köse si gibi geliyor sayin abimiz .Keşfet,Pazarla,!!

Şimdi tüm bu ödül yıldız fln dan sonra Murat Bozok ta bunun üzerine o kadar güzel anlatmişki bu ödül ve yıldız kafasının anlamsızlığını
Newyork ta michelin dedektifleri kontenjanında açık var ve verilen ilan şöyle ve sonrasınra madalyanın öbür yüzünü anlattığı açıklamada şöyle
-aşçılık veya benzer üniversite diploması ve sektorde on yıllık tecrübe .
-iyi tat alma detaycılık
-geceleri çalışmak ,seyahat edebilmek ,rapor tutabilmek
- gizliliğe saygı göstermek

http://cadde.milliyet.com.tr/2014/03/17/YazarDetay/1852615/gurme-olmanin-zorluklari

Devamını burdan bi okuyun işin özetinde bağlanan nokta
Bernaand Shaw ın dediği gibi ''yapan yapar ,yapamayan eleştirmen olur '' çok iyi çok :)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder