8 Nisan 2014 Salı

İstanbull,

İstanbul dan konuşalım biraz .
Geçtiğimiz hafta Mutfak sanatları akademisi ndeydik alancha kafasını anlatmak için .Her oturduğumuz masa
da yemek ve restoran konuşuldu .Ve gözlemlediğim kadarıyla,
Fine dining duruşunu  istanbul  ümitsiz bir şekilde, bir yılda tuketiyor .  Fine dining doğru bi başlık değil .
Belirli bir restoran duruşu ve karakteri olan , zincir olsun veya tek başına bir restoran karakteri olsun .
Snob duruşu ,kuralları olan restoranlara, mesafeli ve önyargılı yaklaşıyor istanbul . bir süre sonra da bu önyargı restoranaları yıkmaya başlıyor .
Daha samimi ,daha rahat kafadaki restoranları istanbul daha çok seviyor .
Gidemedim ama duyduğum bikaç yer var daha sonra yazacağım .
Yine kurallara ve karaktere sahip bir restoran geliyor ,Massimo Bottura .Eataly içinde bir restoran açacak 60 kişilik baya da uzadı açılışı bildiğim kadarıyla eylül e kaldı .
Bu şuana kadar İstanbul a gelen isimlerden sanırım en güçlüsü .
Kapanmaz  bir sene içinde tükenmez ise yatırımcı ve misafir isteklerine göre eğilip bukulmeden gerçek bir değer kazandıracak istanbul a.
Zira , Michelin ve restaurant magazin gibi dunya pazarının kodaman abilerini  Türkiye ye gelmesi için güçlü bir bahane Bottura .Ve istanbul daki restoranda da Modena daki restoranına yakın kafada bir restoran olacağını biliyorum.
Evet Sahne Senin Massimo Bottura .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder