Rekabeti anlatmayacağım yada karşılaştırma yapmayacağım.
Birtanesi Türkiye'nin ilk fine dining restoranı biri ilk Türkiye nin ilk michelin e aday restoranı.
Geçen akşam servis sonrası tesadüfen aynı ortamda bulunduğumuz mimolett ve topazın mutfak ekibi kısa ve net sohbetler geçti sizde nasıl ,siz nasıl yapıyorsunuz vs. karışılıklı sorular ile birbirlerinin ağzından laf almaya çalışan bir avuç insan :)
Bunu farklı bir boyuta taşımak gerek belkide tedarikçinizden size gelmeyen bir ürün ellerinden yok ise gelmesin bana ama eğer diğer restoranlara giderse haberim olsun.Bunuda belki boyle tesadüfen aynı ortamlarda kurulan iş ilişkileri oluşturmak mümkün.
Benım şefim ve patronum Murat BOZOK Topaz ın sahibi Kaya Demirer ile dost sohbeti var ise o restoranların ekiblerininde iletişim içinde olmaları iki taraf içinde daha karlı olacaktır .
Biraz osmanlıda ki esnaf sistemine benziyor ama karşılıklı çıkarları koruyan bir sistem belki geçmişimizden şimdiki restorancılığımıza revize edilmiş halleri ile sistematik ornekler almak mümkün .
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder