Restoranda , tuz blogumuzu anlatmak için kullandığımız tabir, tuz damağı.
Masada tuz olmayan bir restoranda sorumlu olarak çalıştığımı düşünürsek ,biraz sorumluluk isteyen bir durum .
Normalde tuzlu yemek yiyen bir aşçıyım hatta gittiğim her restoranda yemeklere tuz attığımı farkediyorum .(''Çiya'' hariç)
Masada tuz olmayan restoran dedim ya,sanmayınki tuz isteyen olmuyor elbette ki oluyor yalnız bu yüzde onluk kesimi temsil ediyor .
Buda masaya giden 5 çeşit tuzla sakinleştiriliyor.
Şoyle soracağım size ,gittiğiniz restorandaki şefi onunuze gelen her yemeğe attığıız tuzla denkleştirin.
Onune gelen çorba ...
Onune gelen ara...
Onunu gelen ana yemek ...
Hepsi bir bütünü sunacak onünüze ...
değerlendirmek için bir bütünü ele alın , bunların bütününü değerlendirin ve notlandırın dostlarınıza onermek için bu baz alacağınız ilk detay olsun...
Tuz bir yemeğin temel taşları diyebiliriz...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder