27 Şubat 2011 Pazar

Sapık Gastronomi...

Lezzetin sizi orgazm noktalarına kadar çıkardığı birçok ürün insanoğlunun ürüne uyguladığı dışardan etkenlerle gerçekleşiyor,kobe beef,foie gras ve en sonuncusu sapık damak zevklerinin fantazilerini tatmin eden bir ürün duyduğum da benımde yok artık abicim dediğim ortolan .
Belki tatsam bu kadar uzak durmayacağım ancak anlatırken oldukça uzak benım mutfağıma .
Hemen anlatayım :Ortolan kuşu ,daha çok Avrupa da gorulen yakalandıktan sonra kutu içinde bi delikten uzatılan yem ile hareket edemeyecek kadar iki hafta süreyle yedikten sonra ,bu noktası onemlı : armanyak veya konyak ta boğularak oldurulen ve oldukten sonra bikaç gün içinde dinlendirildikten sonra bütün olarak iç organlarıyla bütün halde servis edilen bir kuş .
Adı L'Ortolan olan bir restoran dahi var.
Şimdi bunları yaptıktan sonra yemek masasında, şarap ,gümüş takımlar vs. olabildiğine zarif ,şık bir masa derken bu kuşu yerken misafirler başlarından aşağıya peçete ortuyorlar!!!
Artık o nokta  da sapıklığa kaçıyor damak zevki  .

Tatmadan yazmak çok kolay bakalım tadınca neler hissedeceğim ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder