26 Şubat 2011 Cumartesi

Sufle...

Pastane ,kolay kolay yazmadığım konu başlığı. Bugun bi arkadasım çaktırmadan sufle reçetesi isteyince hatırladım değerini tekrar.
Şeflerin menülerine gururla koydukları  bir tatlı sufle,zira ne kadar piştiği ne kadar kabardığı, her noktası şefin kabileyetini gosterir .
Bununla birlikte  bilinmesi gereken bikaç şey,sufle diye satılan o alimünyum kaplarda pişirilip ters çevrilerek servis edilen şeyler sufle değil bi nevi kek sayılır  .Şeflerin olçutlerinde baz almayın  o kekleri.
Sufle: kendi  kabında pişmesi gereken içi akışkan olan en az kabından yarım parmak  kadar yükselmiş olan saygı duyulması gereken bi tatlı .
Gittiğiniz restoranda gerçek bi sufle varsa kaliteli bi restorandasınız demektir .Şefine saygı duyarak gozunuzu kapatıp keyfini çıkarabilirsiniz o anın :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder