Pastane ,kolay kolay yazmadığım konu başlığı. Bugun bi arkadasım çaktırmadan sufle reçetesi isteyince hatırladım değerini tekrar.
Şeflerin menülerine gururla koydukları bir tatlı sufle,zira ne kadar piştiği ne kadar kabardığı, her noktası şefin kabileyetini gosterir .
Bununla birlikte bilinmesi gereken bikaç şey,sufle diye satılan o alimünyum kaplarda pişirilip ters çevrilerek servis edilen şeyler sufle değil bi nevi kek sayılır .Şeflerin olçutlerinde baz almayın o kekleri.
Sufle: kendi kabında pişmesi gereken içi akışkan olan en az kabından yarım parmak kadar yükselmiş olan saygı duyulması gereken bi tatlı .
Gittiğiniz restoranda gerçek bi sufle varsa kaliteli bi restorandasınız demektir .Şefine saygı duyarak gozunuzu kapatıp keyfini çıkarabilirsiniz o anın :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder