30 Nisan 2012 Pazartesi

Antakya ,

Hatay'lıları değil Antakya'lıları yazıyorum bu aksam .Kendilerine oyle diyorlar.'' Hatay lı değilik biz ''
Cumartesi den bu yana Antakya dayım  her anımı yemek yiyerek geçirecegimi  planlayarak gelmişken ,buna uyduguma yemin edebilirim :)
Mezelerle başlayalım kötü meze yemedim en iyisinden bahsedeyim '' Leban '' listesinde sadece benım gordugum 5 çeşit humusları var paçalı olan en ilgi çekici gozuken.
 Ha bide ismini soyleyemedıgım bi meze karışımı ,mezeleri var. Hatta şimdi de verdikleri broşurden yazacagım ''Lebanigra'' her lokantanın kendıne ait bir meze karışımı var bu şekilde kimisi cevizli biber ,humus ve çokelek karıştırırken kimisi sadece ikisinden yapıyor ve bu onların ozelleri oluyor.
Mezelerden bahsetmişken Humus en çok tüketilen en vitrin meze diyebilirim ,ancak birçok yer nohut unuyla  yapıyor bunu hatta çok rahatlıkla farkedebilirsiniz vasat ,sası lezzeti olmayan şey nohut unu . Farkı ve seçtiginiz yerin dogrulugunu burda fark edebilirsiniz.

Kebaplara gelince mezeler gibi değil.Mezeler kadar lezzetli değiller .Saygı duydugum dini inancları nedeniyle kuzu vsden. değil kebapları dana etinden, çok azda olsa kuyruk yagı var ancak yetecek kadar değil .
Kebaplar diye başladıgım paragrafın aslında alt başlıgı tepsi et antakya dediğin an arkasından soylenilen ilk sözcükler arasında tepsi et .Benım fikrimse bi üst mısra da yazdıgım gibi.
Yazmam gereken çok daha lezzetli  şuanda da yutkunarak hatırladıgım oruk yanı içli köfte ,tepside de içli köfteyi yapıyorlar, iki kat yapıyorlar çok ama çok lezzetli birçok yerde.
Son olarak Antakya da yediğim en lezzetli an künefeydi o kadar ağır yemeklerin üzerine olmasına ragmen kral künefe diye biyerde yediğimiz o künefe antakya yemeklerinin nirvanası olarak isimlendirilebilir,şerbeti ağır değil,dışı kıtır kıtır ,peyniri yumuşak uzuyor ama bi dokusuda var o kıtırlıgını yumusatan kadayıfın .Of fena bişi neyse .
Aklıma birşeyler gelirse eklerim tekrar ,lafın kısası çok keyif aldım gelinmeli mutlaka


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder