10 Haziran 2010 Perşembe

Stajerlik ve Ogreticilik

Staj ile mesleğe başladım lise stajım da ilk gununde bir kasa sarımsak ayıklamış stajerlerin oteller için anlamını çozmuştum kafamda .
Şimdi durumlar biraz farklı az çok her mutfakta birer okullu yer alıyor. Bu demek değildir ki alaylılara karşı cephe almış durumdayım her mutfakta okullu olmalı ama belirtmeliyim alaylıların okullulara bakış açılarına cephe almış durumdayım alaylılara değil.
Hatta bazı ozel okullar için okulun zaman kaybı olduğunu bile düşünüyorum oraya odediğiniz parayla yurtdışında yaşamak için o parayı kullanıp restoranlarda stajla çok daha şey ogrenileceğine inanıyorum .
Herneyse stajerlik de sorumluluk almak stajer için en üst seviye olacaktır ancak bu şefiniz içinde buyuk sorumluluk demektir sizi domates soymaktan ,yeşillik ayıklamaktan kurtarıp her zaman olmasa da zaman zaman bir bolumun sorumluluğunu veriyorsa yüksek bir ihtimalle o okulludur ve duygusal davranıyordur .
Şahsi kararımca servis sırasında onumu üç defa yanlış malzeme verip o masanın siparişlerine gecikmesine neden oluyor ise ısrarla hatasını sürdüyorsa o bolumu goturmek için biraz daha domates soyup yeşillik ayıklaması gerek.
Stajerin şefine bir sorumluluğu vardır .Şefinin de başka kişilere karşı sorumluluğu vardır.Mutfak ta duygusal davranmamak gerekir!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder